Spania er et av de mest folkerike land i Europa. Her bor det ca. 50 millioner mennesker, og de fleste er spansktalende. Landet er inndelt i 19 ulike regioner. Castilla y Leon er den største geografisk sett og Andalucia er den mest folkerike. Hovedstaden i Spania, Madrid, ligger midt inne i landet. Med sine nesten 4 millioner innbyggere, er det også den største byen i landet. Den nest største byen, er Barcelona med sine ca. 2 millioner innbyggere. I Spania bruker en euro, noe de har gjort siden innførelsen av euroen i 2002.

Et populært reisemål for solhungrige nordboere

Spania er et populært land for nordboere, som ønsker å bosette seg i varmere strøk. Her kan en nyte godt av det varme klimaet året rundt. Spesielt i de sørlige deler av Spania, samt på de kanariske øyene, er det gjerne minimum 15-20 grader det meste av året. Mange reiser selvsagt også på ferie til Spania. Kanariøyene er spesielt populære på vinterstid. Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote er store reisemål på vinteren. Klimaet er behagelig, det er fortsatt noe rimeligere enn hjemme og det er enkelt å komme seg rundt på øyene. Andre populære steder i Spania, er Alicante, Malaga, Barcelona, Valencia og Mallorca.

alicante5 populære spanske byer

Rundt Alicante finnes det svært mange nordmenn, som enten leier hus/leilighet eller har kjøpt seg eiendom. Det har etter hvert blitt veldig enkelt å reise til Alicante fra ulike steder i Norge. En kan fly direkte fra blant annet Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Dette gjør det svært attraktivt å ha feriebolig i Alicante. I tillegg kommer de godene byen har å by på, som nærhet til stranda og en behagelig temperatur det meste av året. Samtidig vet spanjolene å ta vare på turistene, så en kan komme langt med engelsk. Ønsker en å komme seg litt rundt, finnes det et stort utvalg av selskaper som tilbyr bilutleie Alicante. Det gjør det enkelt å komme seg rundt, hvis man ønsker å oppdage mer av byen og denne delen av det spanske fastlandet.

Malaga er et annet populært sted, mange reiser til så ofte det lar seg gjøre. Langs Costa del Sol, er det alltid en nydelig temperatur og det har derfor blitt attraktivt å ha feriebolig også her. Malaga er en destinasjon for mange fly fra Norge. Mange flyr direkte og dermed er det enkelt å komme hit for små ferier eller en langhelg. Leier man bil, blir ferien ekstra opplevelsesrik.

Barcelona hører til blant favorittene hos mange nordmenn. En by med et kjent fotballag, men som selvfølgelig også har mye annet å by på. De mange og hyppige flyavgangene mellom Norge og Barcelona, gjør dette til et perfekt sted for en langhelg.  Skal dere til en av kystbyene langs Costa Brava, er det enkelt å leie bil og kjøre selv.  I løpet av en times kjøring, er dere fremme ved f.eks. nydelige Malgrat de Mar. Det er også mye å ta seg til i selve byen. Her er det utallige attraksjoner, som La Sagrada Familia, Montjuic fjellet, Ramblaen og havneområdet. En kan dra på fotballkamp, om en får billett, eller spise middag på en av de mange nydelige restaurantene i byen. Byen har egen sandstrand, et deilig sted å rusle en tur og slappe litt av.

Valencia er kanskje ikke den byen folk flest reiser til. Men Spanias tredje største by, har mye å by på.

Utover et behagelig klima og lange strender, så kan byen også vise til mange attraksjoner. Byen er blant annet kjent for sitt enorme marked, hvor en kan kjøpe mat fra nær sagt alle verdensdeler. Her er det også flere veldig fine katedraler og et svært akvarium. Om en flyr til Valencia, så tar det kun 30 minutter å kjøre seg en tur til Alicante.

Mallorca er stedet der charterturismen begynte for mer enn 40 år siden. Og fortsatt er øya like populær. Det er mange som reiser hit igjen og igjen, uansett årstid. Selv om det ikke er varmt på vinteren, så er det en del varmere enn hjemme og spesielt våren og høsten er veldig fin her.

Mallorca har mye fin natur og en kan fortsatt oppleve mange steder på øya, hvor det er lite turister.

Lei en bil og kjør rundt på øya, oppdag steder som naboen ikke har sett før. Se Leiebil Mallorca for bestilling av leiebil

rent-a-carUlike leiebilselskaper i Spania

Apropos leie av bil i Spania, så er dette veldig enkelt. Det finnes mange ulike selskaper, men de største og mest kjente er som følger:

Hertz er verdens største bilutleieselskap med sine 11.000 filialer på verdensplan. Også i Spania har de mange filialer og er tilstede på stort sett alle flyplassene.

Leiebilguiden.no : Spania – Sammenligner priser fra de fleste selskaper du finner her og alle lokale selskaper i Spania.

Sixt har oppnådd å bli det femte største leiebilselskapet i verden. I Spania har de også mange kontorer, blant annet seks på Mallorca, tre i Alicante og to i Malaga. De har totalt 50.000 biler i deres utleieflåte.

Gold Car er blant de største i Spania, når det kommer til utleie for turister. De har hele 55 kontorer fordelt over hele Spania, og er tilstede på de fleste stedene der turistene er.

Spanialeiebil.no sammenligner de fleste selskapene i Spania, både lokale og internasjonale selskaper.

Av andre større aktører innen bilutleie, kan nevnes Sol Mar, som har kontorer rundt Barcelona, Alicante og Valencia, samt Centauro, som har kontorer på de fleste større flyplasser i Spania. Dette gjelder spesielt flyplasser med mange turister.

Gode råd når du skal kjøre bil i Spania

I Spania er det minst like strenger regler for kjøring av bil, som i Norge. Så selv om du er på ferie, så er det noen ting du bør være oppmerksom på. Det er mange kontroller i Spania, så det kan fort bli dyrt å ta lettere på bilkjøringen her enn hjemme i Norge.

–  Du må alltid ha med deg gyldig pass og førerkort når du skal kjøre leiebil i Spania.

–  Reservelamper og ekstra pærer er obligatorisk.

–  Mobiltelefonen må ikke brukes av den som kjører bilen.

–  Det er ulovlig å bruke solbriller i en tunnel.

Da er det bare å komme seg inn i bilen og nyte alle de flotte byene og stedene i dette vakre landet!a

Reise